*Nettavisen* Økonomi.

Økt salg av petroleumsprodukter

Salget av petroleumsprodukter var 7,4 prosent høyere i september i år enn samme måned i fjor. Fyringsproduktene bidro mest til økningen, mens salget av bilbensin og autodiesel gikk også opp.

Det totale salget av petroleumsprodukter utgjorde 797 millioner liter i september, viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå.

Salget av lette fyringsoljer, fyringsparafin og tung fyringsolje økte kraftig i forhold til september i fjor. I september ble det solgt 52 millioner liter fyringsolje og 14 millioner liter fyringsparafin. Sammenliknet med samme måned i fjor, er dette en økning på henholdsvis 51,5 og 51,1 prosent.

Salget av tung fyringsolje økte med 44,5 prosent. Dersom salget til utenriks sjøfart ikke medregnes, økte salget av tung fyringsolje med hele 129,3 prosent.

Til sammen ble det solgt 192 millioner liter bilbensin i september, og dette er en økning på 4,3 prosent fra samme måned i fjor. Salget av autodiesel gikk i september opp 10,1 prosent i forhold til samme måned i fjor, til 187 millioner liter. Både den avgiftspliktige og den avgiftsfrie dieselen økte.

Samlet salg for de siste 12 måneder gikk opp 5,1 prosent fra forrige 12-månedersperiode, og dette utgjorde totalt 9 518 millioner liter solgt. Økningen skyldes hovedsakelig kraftig vekst i forbruket av lette fyringsoljer og fyringsparafin, som i 12-månedersperioden har økt med henholdsvis 65,9 og 31 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.