Nettavisen Økonomi kommer tilbake med mer.

Olav Thon (98 år) gir seg som konsernsjef. Til Nettavisen sier Thon:

– Nyheten ville jo komme før eller siden nå, så jeg fant vel ut at kanskje tiden var moden for å gå over til arbeidende styreformann, som det vel kalles, sier Thon.

Det var VG som først omtalte Thons avgang.

Den nye konsernsjefen er klar

I et brev til de ansatte har Thon gjort det klart hvem som blir ny sjef.

– Som det fremgår av brevet vi sendte til de ansatte, er ikke dette noe radikalt. Men vi forsøker oppbyggingen med den nye konsernsjefen, Kjetil Nilsen, som har vært oss meg i mange år, sier Thon til Nettavisen.

Han er utbyggingsdirektør i Thon-gruppen. Thon understreker at det føles trygt at han skal jobbe tett sammen med den nye konsernsjefen som styreleder i en periode fremover.

– Var det noe spesielt som gjorde at du ville gi deg nå?

– Kunne jeg farte rundt fra Brussel til Trondheim, slik jeg gjorde for noen år siden, så hadde jeg kanskje utsatt dette. Hodet regner jeg med er i god virksomhet, men beina er ikke gode. Når man har vanskeligheter for å ta på et par ski, er det nok på tide andre tar over, sier Thon til Nettavisen.

Thon startet opp sin første bedrift i 1942.

– Du har vel vært sjef i 80 år nå?

– Ja, det er riktig. Det er vel norgesrekord. Om det er verdensrekord vet jeg ikke. Det er ikke umulig at det er det. Det har jeg ikke tenkt på, sier Thon.

Kona: – Vi kommer til å jobbe masse fremover

Thon har frem til nå jobbet fulle dager, men håper han kan ta litt mer fri fremover.

– Det er veldig interessante tider, men jeg kan vel si at det å ta fri et par dager per uke fri kan bli naturlig, sier 98-åringen.

Kona Sissel Berdal Haga Thon understreker at ektemannen fortsatt vil gjøre en stor jobb i selskapet.

– Olav kommer til å gå på kontoret akkurat som før, vi kommer til å jobbe masse fremover, sier hun til Nettavisen.

Stort intervju med ekteparet Thon: – Vi ser at mange rike har mistet seg selv

Hadde ingen planer om å gå av

I et intervju med Nettavisen i juni i fjor sa Thon at han ikke hadde planer om å gi seg. Det har endret seg nå.

– Jeg kan ikke si jeg har noen øyeblikkelige tanker om å legge opp. Syn, hørsel og alt det andre er på plass i hodet og jeg kan fortsatt ta de fleste i hoderegning, så det blir så lenge jeg holder stilen der, sa Thon til Nettavisen og fortsatte:

– Men nå har jeg jo hatt Sissel ved min side i to år og skulle gjerne hatt anledning til å reise litt mer, medgir Thon, som påpeker at bryllupsreisen til paret ble på et kjøpesenter i Töcksfors. Neste gang håper han å ta kona med lengre av gårde.

Se deler av intervjuet med Thon i videoen under: