Det opplyser Olav Thon Gruppen i en pressemelding.

– Det er ingenting i denne saken som er sant. Alt er ren løgn, sier Olav Thon Gruppens sikkerhetssjef, Ola Stavnsborg.

I den falske artikkelen som ligger ute på nett, hevdes det at Olav Thon var gjest hos TV 2-programmet God Morgen Norge for å snakke om «Bitcoin Profit». Bilder av Thon er redigert inn sammen med programlederne for å få det til å fremstå som han var tilstede og diskuterte temaet på programmet.

– Olav Thon har ingenting med «Bitcoin Profit» å gjøre og har ikke vært gjest hos God morgen Norge og snakekt om dette. Vi ønsker å advare alle om denne nettsvindelen og samtidig informere om at Olav Thon og Olav Thon Gruppen ikke har noe med dette å gjøre, sier Stavnsborg.

Varsler anmeldelse

Nå lover sikkerhetssjefen at forholdet blir anmeldt.

– Vi kommer til å anmelde, uten å ha store formeninger om hva som skjer med anmeldelsen, men vi vil rapportere dette til politiet ja, sier Ola Stavnsborg som er sikkerhetssjef for Olav Thon Gruppen til Nettavisen.

– Vet dere noe om hvem som står bak?

Nei, vi aner ikke hvem som står bak. Vi vet ikke noe mer enn det du finner på selve nettstedet.

– Irriterende

– Vil dere følge saken noe videre?

– Det er vanskelig. Vi har tittet litt på det. Hvis noen har forslag, så gjerne kom med det. Å misbruke andre personers navn, for å lage falske nyheter kan ikke stoppes uten anmeldelse, sier han.

– Er dette et stort problem?

– Nei. Det er mer et irriterende problem enn et stort problem. Du føler deg krenket. Vi lider ikke økonomisk tap av det, men det kan lure andre utpå. Det er ikke noe hyggelig å tenke på, sier han til Nettavisen.