*Nettavisen* Økonomi.

Olje- og flyfest på børsen

Foto: Kjetil Strømme (Nettavisen)

Flyselskapet Norwegian flyr høyt på Oslo Børs etter gode tall, bare slått av oljeselskapet DNO.

12.04.05 18:08

Norwegian kunne tirsdag morgen fortelle om svært gode passasjertall for mars. I forrige måned var det en økning på 53 prosent i antall reisende.

Også kabinfaktoren bedret seg, fra 67 prosent i februar til 72 prosent i mars.

Markedet jubler for de gode tallene, og sender Norwegian til himmels på Oslo Børs. Selskapet endte opp 12,90 prosent, og ligger dermed i toppen av vinnerlisten.

Oljeselskapet DNO hopper til værs med hele 18,23 prosent, og havner dermed like foran Norwegian på vinnerlisten. Tidligere i dag kunne selskapet melde at de har inngått en intensjonsavtale om blant annet konsulenttjenester og tekniske studier med det irakiske oljedepartement.

Også mandag steg DNO radig, og har den siste uken gått opp fra 43,20 til 60 kroner per aksje.

Oljekollegaene Hydro og Statoil stiger også, med henholdsvis 0,93 og 0,68 prosent. Oljeprisen har steget svakt i løpet av dagen.

Frontline er opp 2,28 prosent, mens Kværner stiger 4,98 prosent. Børs jo-jo Jinhui legger på seg 5,03 prosent. Høyere bulkrater trakk det Hong Kong-baserte rederiet opp. Stolt Offshore og Telenor er blant dagens blå selskaper.

På den negative siden ligger Norske Skog og DnB NOR, med fall på respektive 0,39 og 1,50 prosent. Også Orkla, Visma og Tandberg TV er i rødt.

Hovedindeksen har steget med 0,16 prosent, til 263,28 poeng. Her kan du følge utviklingen på Oslo Børs.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag