*Nettavisen* Økonomi.

Olje smører ikke Wall Street

Høyere energipriser og forventninger om at Sentralbanken vil begynne å heve styringsrenten neste måned, holder investorene tilbake.

En oppadgående kurve i første halvdel av sesjonen onsdag ble brått snudd nedover etter at det amerikanske energidepartementet la fram en rapport som viser nedgang i lagerbeholdningen av olje, melder Bloomberg.

Frykten for høyere oljepriser ser ut til å legge en demper på selskapenes profitt og kan komme til å sette bremsene på for konsumentenes forbruk, spår Reuters.

Signaler om styrking i det globale egenkapitalgrunnalet, med økning både på Europa- og Asia-børsen, drev også investorene vekk fra obligasjoner og dollarinvestering. Gull steg på svakhet i dollaren.

Den teknologitunge Nasdaq-børsen endte svakt opp, men er fortsatt under den psykologisk viktige 2000-grensen. Nasdaq endte dagen opp bare 0,35 poeng til 1898,17.

Børslokomotivene på Dow endte under 10000-grensen, nærmere bestemt 9937,71, etter å ha tapt 30,80 poeng på en skarp nedtur mot slutten av dagen.

Standard & Poors 500-indeks avsluttet på 1088,68, 2,81 poeng ned. Begge tapte seg 0,3 prosent.

Alle tre indeksene hadde en oppadgående tendens mesteparten av denne sesjonen, og Nasdaq var sågar opp hele 2 prosent på ett punkt - men det holdt altså ikke til mål onsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag