*Nettavisen* Økonomi.

Oljearbeiderstreiken trappes opp

Foto: Erik Johansen (Scanpix)

Oljearbeiderne vil trappe opp streiken i Nordsjøen. Arbeidsminister Dagfinn Høybråten (KrF) vil ikke gripe inn i konflikten, selv om han er bekymret for opptrappingen.

Opptrappingen kan ramme en tredel,1 million oljefat, av dagsproduksjonen. Til nå er produksjonen av 450.000 oljefat til en verdi av 100 millioner kroner stoppet som følge av arbeidskonflikten.

- Vi vil senere onsdag kommet med et varsel om opptrapping i den konflikten som vi er inne i, sier leder Terje Nustad i Oljearbeidernes Fellessammenslutning (OFS) til NRK.

Hvilke plattformer som rammes, vil bli offentliggjort på en pressekonferanse.

Nå frykter OFS lockout eller tvungen lønnsnemnd som følge av opptrappingen.

- Det er bekymringsfullt at konflikten trappes opp. Myndighetene følger konflikten på produksjonsplattformene i Nordsjøen fortløpende, men med det omfanget som streiken har nå, er det ikke grunnlag for regjeringen å gripe inn, sier Høybråten til NRK.

En opptrapping av streiken kan ha innvirkning på både oljeprisen og verdensøkonomien. Likevel mener arbeidsministeren at det er partene selv som må ta ansvaret for dette.

- Dette illustrerer alvoret i en konflikt i Nordsjøen og det store ansvaret som ligger på partene. Det er partene i konflikten som har ansvaret for konflikten og dens konsekvenser, sier Høybråten.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.