*Nettavisen* Økonomi.

Oljefall etter våpenhvile

Oljeprisen faller for andre dag på rad etter at våpenhvilen i Libanon demper bekymringene i markedet.

Våpenhvilen i Libanon er inne i sin andre dag, noe som også gjelder fallet i oljeprisen. Markedets bekymringer om en eskalering av konflikten til andre områder av Midtøsten, har fått oljeprisen til å stige den siste måneden. Men disse bekymringene letter for hver time kamphandlingene stilner.

NA24 - Din næringslivsavis

Dessuten har BPs melding om at de vil pumpe 200.000 fat per dag, eller halv kapasitet, fra det store Prudhoe Bay feltet i Alaska mens de reparerer rørledningen som har vært ødelagt i området. Oljemarkedet hadde fryktet at feltet, som har et potensial på 400.000 fat dagen, ville ligge brakk til man fikk ordnet rørledningen som har startet å korrodere.

Ifølge Bloomberg News faller råolje for levering i september 33 cent eller 0,5 prosent til 73,20 dollar fatet i morgentimene tirsdag. Dette er 11 prosent høyere enn på samme tid i fjor. I går falt oljeprisen hele 2,4 prosent eller 1,75 dollar til 72,6 dollar fatet. Dette er den laveste intradagsprisen siden 20. juli, men oljeprisen endte på 73,53 dollar fatet. En må tilbake til 28. juli for å finne tilsvarende lav sluttkurs for oljeprisen.

I London falt prisen for olje levert i september med 0,5 prosent eller 34 cent til 73.96 dollar fatet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.