*Nettavisen* Økonomi.

Oljefall på børsen

Oslo Børs starter opp etter påskeferie med en aldri så liten nedtur. Det er oljeselskapene og Frontline som tynger.

29.03.05 16:26

Ikke siden 23. februar har hovedindeksen på Oslo Børs ligget lavere. Tirsdag har indeksen beveget seg ned 0,13 prosent og endte på 255,98 poeng.

Det var på forhånd ventet en rød børs i dag. Fallende oljepris og svake oljeaksjer gir tro på at børsen skal ned.

-Markedet er lett ned på grunn av litt tung oljepris relativt sett og svak kursutvikling for oljeselskaper i USA i går kveld. Vi fikk et fall i oljesektoren bortsett fra i oljeservicesektoren slik at vi fikk en naturlig indeksbrems i dag tidlig, sier en megler til TDN Finans.

Både Statoil og Norsk Hydro preges av prisfallet på olje i løpet av påsken. Førstnevnte selskap er ned 0,46 prosent, og tar seg dermed opp etter fall på nesten to prosent tidligere på dagen. Hydro går tilbake med 0,57 prosent.

Frontline følger etter, med et fall på 4,19 prosent. Odfjell er ned 1,12 prosent, etter at ChemLog Aps overførte halvannen million a-aksjer og 8.000 b-aksjer til ChemLog Holdings Limited. Begge selskapene er knyttet til styremedlem Peter G. Livanos.

Tandberg er ned 1,87 prosent, mens Storebrand faller med 0,84 prosent.

På den positive siden ligger Telenor, DnB NOR og Yara, som stiger henholdsvis 0,44 prosent, 1,16 prosent og 1,58 prosent. Schibsted har i løpet av dagen lagt på seg 2,23 prosent.

Dagens vinner er foreløpig CanArgo, som har steget med 13,73 prosent etter gode takter i USA. Gullselskapet Ecuanor topper taperlisten, med et fall på 7,14 prosent.

Det er 83 selskaper som faller, mens 30 stiger på tirsdagens børs.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.