*Nettavisen* Økonomi.

Oljefall på rød børs

Både Norsk Hydro og Statoil faller etter kartellavsløringer, mens DnB NOR stiger på gode anbefalinger. Oslo Børs slanker seg på ukens andre dag.

22.02.05 16:19

Til tross for en stigende oljepris, faller de to oljeselskapene tilbake på børsen tirsdag. I løpet av dagen har Hydro sunket med 1,23 prosent, mens Statoil faller 0,23 prosent.

I dag kom dommen om kartellvirksomhet for bensinstasjoner i Sverige. Både Hydro og Statoil må belage seg på saftige bøter, og sistnevnte aller mest. ettersom det svenske konkurransetilsynet mener Statoil har vært mest aktiv i prissamarbeidet, vanker det en bot på 50 millioner svenske kroner. Hydro får til sammenlikning «bare» syv millioner.

Hydro fikk for øvrig en kjøpsanbefaling av Terra Securties i går, etter forventninger om en høy oljepris ut året samt dårligere utvikling enn konkurrent Statoil den siste tiden.

Teknologiselskapet Tandberg står i likhet med oljekjempene i rødt på toppen av omsetningslisten på dagens børs. Tandberg opplyste før børsåpning at de har kjøpt tilbake 169.000 egne aksjer til en snittkurs på 73,93 kroner. Dermed har selskapet nå en beholdning på 2,13 millioner egne aksjer.

Tandberg er ned 2,05 prosent, til 71,50 kroner.

Frontline, PGS og Jinhui ligger også i rødt. Tankskiprederiet er ned 1,29 prosent, mens PGS synker 2,09 prosent. Det Hong Kong-baserte rederiet Jinhiu faller 1,71 prosent, selv om selskapet melder om kjøp av to nye tørrbulkskip.

Storbanken DnB NOR stiger med 2,07 prosent, etter en oppgradering fra Citigroup Smith Barney. Dermed endte DnB NOR på ny rekord, nemlig 61,50 kroner.

Telenor er opp 0,46 prosent.

Også Yara legger på seg, med 0,56 prosent. Tidligere i formiddag kom meldingen om at personaldirektør Anne Grethe Dalane i Yara International har kjøpt 4.600 aksjer i Yara til 87,25 kroner per aksje. Dalane har etter kjøpet over 7.700 aksjer i Yara, som for tiden handles til 90,75 kroner.

Hovedindeksen endte ned 0,50 prosent, til 253,25 poeng.

Du kan følge utviklingen på Oslo Børs her .

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.