*Nettavisen* Økonomi.

Oljefest for AS Norge

Som eiere av Statens direkte økonomiske engasjement kan du og jeg til sammen putte 52,4 milliarder i lommeboka etter første halvår.

02.08.05 13:04

Oljepengene fosser inn i statskassa fra Nordsjøen. Forvaltningsselskapet Petoro, som har ansvaret for Statens direkte økonomiske engasjement (SDØE), melder tirsdag om det beste halvårsresultatet noensinne.

Høye oljepriser
Gjennom eierandelene i Nordsjøen ble overskuddet i første halvår 52,4 milliarder kroner. Det er en økning fra første halvår i 2004 på 38 prosent. Resultatforbedringen skyldes naturlig nok høyere olje- og gasspriser.

Siste kvartal er forbedringen enda bedre enn i første kvartal. Driftsresultatet endte på 26,7 milliarder kroner i andre kvartal, mot 18,8 milliarder kroner i andre kvartal 2004.

- Dette føyer seg inn i rekken av gode finansielle resultater i 2005 fra denne viktige industrien i Norge, sier administrerende direktør Kjell Pedersen i Petoro i en pressemelding.

Ingen sovepute
Nå advarer Pedersen mot å lene seg tilbake som følge av høye oljepriser.

- De to hovedutfordringene på norsk sokkel er fortsatt å få mer ut av våre modne områder og å finne nye olje og gassfelt gjennom leteaktiviteter. Sterk konkurranse om de få riggene som vi velger å benytte på norsk sokkel gjør ikke denne utfordringen mindre, sier Pedersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag