Gå til sidens hovedinnhold

Oljegigantene tynget børsen

Nedturen fortsetter på Oslo Børs. Hovedindeksen svekket seg 0,8 prosent, etter at både Norsk Hydro og Statoil falt tungt.

Hovedindeksen endte torsdag på 196,9 poeng.

Tungvekterne Norsk Hydro og Statoil bremset også i dag utviklingen, og falt henholdsvis 2,7 og 1,9 prosent.

Dårligst på 15 år

Aluminiumsprisen har steget over lang tid, men hadde i går den største nedgangen på 15 år melder TDN Finans.

Prisen fortsatte ned også torsdag, hvilket var en av hovedårsakene til Hydros kursnedgang.

Statoil-aksjen mistet 1,9 prosent, og overraskende høye oljelagertall er en del av årsaken.

Statoil har falt i verdi gjennom hele uken, og gått fra kr 93 fredag til kr 89 i dag.

Lyspunkt for Kværner

I en tung periode for Kværner fikk selskapet torsdag en opptur. Sluttkurs på kr 114,25 medfører en oppgang på en drøy prosent, men betyr likevel at aksjene har mistet nær 14 kroner av verdiene siden månedsskiftet.

Onsdag meldte selskapet at man planlegger å fusjonere med Kjell Inge Røkkes heleide Aker RGI. Aker Kværner har hatt samme utvikling som Kværner den siste tiden, men kunne torsdag bokføre en kursoppgang på 0,2 prosent.

Oppgang for Tomra

Også Tomra korrigert opp 1,9 prosent etter noen svake børsdager som følge av mer trøbbel rundt panteordningen i gigantmarkedet Tyskland.

Panteselskapet leverte torsdag, etter børsslutt, et driftsresultat på 33,6 millioner kroner i første kvartal, mot 30,2 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor.

Driftsresultatet var varslet til 30 millioner kroner av driftsinntekter på rundt 550 millioner kroner, mens analytikerne ifølge estimater innhentet av TDN Finans ventet et driftsresultat på 32 millioner kroner av en omsetning på 555 millioner kroner.

3 mrd

Det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for drøyt 3 milliarder kroner på Oslo Børs torsdag. Mer enn halvparten av omsetningen kom i de tre største selskapene Norsk Hydro, Telenor og Statoil.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger