*Nettavisen* Økonomi.

Oljen trekker børsen

Høyere råvarepris og oljeseminar øker prisen og fokus på oljerelaterte aksjer Oslo Børs onsdag.

01.09.04 16:55

Hovedindeksen ved Oslo Børs stiger 0,6 prosent til 204, 85 poeng ved stengetid onsdag.

Olje- og offshoreaksjer bidrar sterkt til oppgangen Oslo Børs onsdag. Det var oppgang for samme sektor i det amerikanske markedet tirsdag kveld, samtidig som oljeprisen gikk svakt opp.

Statoil er opp 0,57 prosent, mens Hydro er opp 1,28 prosent. Begge stiger på økende oljepris.

Pengeflytternes fokus på olje øker i forbindelse med at Pareto Securities holder olje- og offshoreseminar i Oslo.

- Vi tror oljeservice og offshore er i en tidlig fase av en litt lengre oppgang siden oljeselskapene har underinvestert på letesiden. Når det gjelder verdsettelsen av oljeselskapene er det derimot diskontert inn en relativt høy oljepris fremover, så vi synes oljeservice-selskapene er mer spennende, sier en investor på seminaret til TDN Finans.

Pareto Securities olje- og offshoreseminar er det ellevte i rekken, med rekordhøy deltagelse på rundt 600. De fleste selskapene innenfor sektoren er representert og holder foredrag onsdag.

Telenor er en av de få aksjene blant de mest omsatte på Oslo Børs som faller onsdag. Telenor-aksjen er ned 2,1 prosent etter at den franske staten meldte at den vil selge inntil 12 prosent av aksjene i France Telecom.

- På kort sikt vil transaksjonen kunne trekke noe investeringer ut av andre telekomselskaper, deriblant Telenor, skriver DnB NOR Markets i sin morgenrapport onsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.