Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Oljeprisen opp også i London

Også i London steg prisen på råolje da børsene åpnet tirsdag. Både på oljebørsen i New York og London er det satt nye rekorder.

I London økte prisen på nordsjøolje med 52 cents til 46,80 dollar fatet de første minuttene etter at børsen åpnet. Før åpningen hadde prisen i elektronisk handel nådd 46,80 dollar fatet, det høyeste siden omsetningen i London åpnet i 1980.

I New York passerte prisen på lett råolje 50 dollar fatet noen timer tidligere, den høyeste på 21 år. Økningen skjedde i elektronisk handel etter at oljebørsen var stengt for dagen mandag kveld.

Frykt for at en ny væpnet konflikt er under utvikling i Nigeria, den femte største oljeprodusenten i OPEC, kommer nå på toppen av bekymringen for situasjonen i Russland, Saudi-Arabia og Irak.

- Alle disse faktorene skaper uro i markedet og styrker frykten for at vi befinner oss på en knivsegg når det gjelder tilbud og etterspørsel, sier en australsk oljeanalytiker. Selv om lagrene har vokst i år, har etterspørselen økt sterkere enn på 24 år.

Aksjekursene på New York-børsen sank som følge av nyhetene om de stigende oljeprisene. Dow Jones-indeksen falt 58,70 poeng (0,59 prosent) til under 10.000, mens Nasdaq falt 19,60 poeng (1,04 prosent).

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!