Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Oljeprisen over 50 dollar

Det er den høyeste på 21 år. Prisen på lett råolje i New York passerte 50 dollar fatet mandag etter at en konflikt i Nigeria skapte ny frykt for problemer med oljeleveransene.

Økningen i oljeprisen skjedde i elektronisk handel etter at oljebørsen var stengt for dagen mandag kveld. Prisen er den høyeste på 21 år.

Samtidig steg nordsjøolje med 60 cent til 45,13 dollar per fat i London. Tidligere på dagen hadde prisen vært så høy som 46,28 dollar.

Økende bekymring for situasjonen i Nigeria, som er den femte største oljeprodusenten i OPEC, kommer nå på toppen av bekymringen for situasjonen i Russland, Saudi-Arabia og Irak.

–Alle disse faktorene skaper uro i markedet og styrker frykten for at vi befinner oss på en knivsegg når det gjelder tilbud og etterspørsel, sier en australsk oljeanalytiker. Selv om lagrene har vokst i år, har etterspørselen økt sterkere enn på 24 år.

Aksjekursene på New York-børsen sank som følge av nyhetene om de stigende oljeprisene. Dow Jones-indeksen falt 58,70 poeng (0,59 prosent) til under 10.000, mens Nasdaq falt 19,60 poeng (1,04 prosent). (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!