Gå til sidens hovedinnhold

Oljeprisen over 50 dollar

Det er den høyeste på 21 år. Prisen på lett råolje i New York passerte 50 dollar fatet mandag etter at en konflikt i Nigeria skapte ny frykt for problemer med oljeleveransene.

Økningen i oljeprisen skjedde i elektronisk handel etter at oljebørsen var stengt for dagen mandag kveld. Prisen er den høyeste på 21 år.

Samtidig steg nordsjøolje med 60 cent til 45,13 dollar per fat i London. Tidligere på dagen hadde prisen vært så høy som 46,28 dollar.

Økende bekymring for situasjonen i Nigeria, som er den femte største oljeprodusenten i OPEC, kommer nå på toppen av bekymringen for situasjonen i Russland, Saudi-Arabia og Irak.

–Alle disse faktorene skaper uro i markedet og styrker frykten for at vi befinner oss på en knivsegg når det gjelder tilbud og etterspørsel, sier en australsk oljeanalytiker. Selv om lagrene har vokst i år, har etterspørselen økt sterkere enn på 24 år.

Aksjekursene på New York-børsen sank som følge av nyhetene om de stigende oljeprisene. Dow Jones-indeksen falt 58,70 poeng (0,59 prosent) til under 10.000, mens Nasdaq falt 19,60 poeng (1,04 prosent). (©NTB)

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar