*Nettavisen* Økonomi.

Oljeprisen stuper på lagertall

Oljeprisen steg tidligere onsdag på nyheten om ledelse til George W. Bush, men faller nå kraftig etter at ferske tall viser overraskende fulle amerikanske oljelagre.

For andre uke på rad viser amerikansk statistikk overraskende fulle oljelagre, og for andre gang på rad sender denne statistikken oljeprisen i stup.

Det kommer hver uke to ulike tall for amerikanske kommersielle oljelagre. American Petroleum Institutes tall viser denne uken en økning på 7,8 millioner fat råolje i lagrene, til 289 millioner. Samtidig viser tall fra det amerikanske energidepartementet en økning på 6,3 millioner fat.

Markedet hadde jevnt over ventet en mye mindre økning.

Dette har sendt oljeprisen brått ned, slik man også så for en uke siden, da lagrene også viste seg å være langt fullere enn analytikerne hadde ventet.

Et fat nordsjøolje for levering i desember koster onsdag ettermiddag rundt 46 dollar, mot rundt 47 dollar før lagertallene kom.

Den amerikanske referanseoljen WTI for desemberlevering koster nå 48 dollar, en nedgang på 82 cent fra siste notering tirsdag.

Tidligere i dag var oljeprisen opp, etter meldinger om ledelse til George W. Bush i presidentvalget. En seier til Bush er ansett å være positivt for oljeprisen, på grunn av en forventet hard linje i forhold til Midt-Østen, liten vilje til å bruke av USAs strategisk, statlige oljelagre for å dempe oljeprisen og en uvilje mot energiavgifter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.