*Nettavisen* Økonomi.

Oljeprisen tilbake opp

Foto: Erik Johansen (Scanpix)

Oljeprisen stupte i timene etter meldingen om terrorangrep i London, men hentet seg inn igjen i løpet av dagen.

07.07.05 14:58

Kontraktprisen på nordsjøolje med levering i august stupte fra over 60 dollar til 55,55 dollar fatet i løpet av timene etter angrepet i London. men har tatt seg opp igjen i løpet av dagen. Siste notering er 59,11 dollar, et fall på 74 cent.

Prisfallet på olje falt sammen med et kraftig fall i aksjekursene for fly- og reiselivsselskaper.

- Man frykter mer omfattende terror og at dette fører med seg svakere økonomisk utvikling, mindre tillit hos forbrukerne og lavere oljeforbruk. Men tenker seg blant annet at en del kan revurdere reiseplanene sine etter dette her, sier analytiker Øyvind Munthe-Kaas i Norwegian oil Trading til TV 2 Nettavisen.

Uvær presser prisen
Tidligere på dagen nådde oljeprisen nye toppnivåer, som en reaksjon at den tropiske stormen Cindy og orkanen Dennis skapte problemer for amerikanske oljeanlegg og raffinerier.

Lagertallene fra det amerikanske energidepartementet som legges frem i ettermiddag kan gi en pekepinn om den videre utviklingen i oljemarkedet. Prisene kan snu nedover igjen dersom lagrene viser seg å ha økt. Om disse tallene viser en bygging i lagrene, kan oljeprisfallet begynne igjen. Munthe-Kaas mener imidlertid oljemarkedet er såpass stramt at det kan ligge an til en oppgang.

- Markedet er veldig avventende og vil nok ta det med ro i dag og i morgen. Selv om det har vært store bevegelsereri kontraktprisene, er det knapt bevegelse på spotmarkedet i det hele tatt, sier Munthe-Kaas.

Annonsebilag