Onsdag faller oljeprisen nær tre dollar fatet. Det skjer etter at medier som Bloomberg og Wall Street Journal melder at EU vil innføre et pristak på russisk olje.

Pristaket er ifølge mediene på mellom 65 og 70 dollar fatet.

– Oljeprisen faller fordi pristaket som er indikert på 65–70 dollar per fat, er høyere enn ventet. Det er sannsynlig at pristaket blir mindre effektivt i å hindre eksport av russisk olje når den er høy, og da faller oljeprisen som konsekvens, forklarer oljeanalytiker Helge André Martinsen i DNB Markets til Nettavisen.

Det er ventet at en beslutning om makspris på russisk olje i USA, EU og flere vestlige land vil komme i løpet av onsdagen.

EU, G7-landene og Australia møtes onsdag for å diskutere en makspris på 60 dollar fatet for russisk olje, skriver Wall Street Journal. Det vil i så fall være et hardt slag for Russlands økonomi, som i stor grad er avhengig av oljesalg.

En beslutning om et pristak kan innebære at det blir forbudt for selskaper i de aktuelle landene å transportere russisk olje dersom den handles til mer enn den fastsatte prisen.

I kjølvannet av vestlige sanksjoner mot Russland har landet i stedet valgt å selge olje til blant annet Kina og India.