Gå til sidens hovedinnhold

Oljeselskap satser på norsk sokkel: Investerer 3,6 milliarder i nye oljeprosjekter

Neptune mer enn dobler investeringsbudsjettet i Norge.

I en melding onsdag skriver Neptune Energy at selskapet øker investeringene i nye norske olje- og gassprosjekter til 3,6 milliarder norske kroner. Selskapet oppgraderer i tillegg sitt reserveestimat i Norge til 348 millioner fat oljeekvivalenter, opp fra 241 i 2017.

Neptune er et britisk selskap som så sent som i fjor kom inn på norsk sokkel, da de kjøpte opp franske Engies eiendeler.

Investeringene representerer en økning på 152 prosent sammenliknet med 2018. Neptunes milliardinvesteringer omfatter prosjektene Njord, Fenja, Duva og Gjøa P1 - samt utviklingsboring på Askeladd, Bauge, Brage, Fram, Gudrun og Ivar Aasen.

- Ved å redusere kostnadene, modne frem nye ressurser og samtidig sanksjonere nye utbyggingsprosjekter, er selskapet rustet for ytterligere vekst i Norge, sier Odin Estensen, Neptune Energy Norge-direktør.

Les mer: Får millioner i statsstøtte - nekter å la seg intervjue: – Lei illsinte følelsesmennesker

Aktivt boreprogram

Neptune melder at de har et aktivt boreprogram i 2019. Neptune er partner på brønnene Sigrun Øst og Echino Sør, som begge skal bores senere i år. Selskapet fikk ni letelisenser på norsk sokkel for 2019, inkludert fire som operatør.

- Lisensene styrker selskapets posisjon som operatør i og rundt strategiske kjerneområder, inkludert områdene rundt Njord-Fenja, Gjøa-Duva og i sentrale deler av Nordsjøen. Neptune ser et stort potensiale på norsk sokkel og forventer å øke leteaktiviteten også fremover, skriver selskapet.

I februar leverte Neptune utbyggingsplaner for Duva og Gjøa P1 verdt cirka 10 milliarder kroner til olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp). Disse skal i produksjon rundt årsskiftet 2020/2021, og skal kobles på den eksisterende Gjøa-plattformen i Nordsjøen.

Les mer: Britisk energitopp advarer norske miljøforkjempere: - Vil ha null effekt

Kommentarer til denne saken