*Nettavisen* Økonomi.

Oljesterk børs med brystkreftfokus

Den høye oljeprisen trekker Oslo Børs godt opp, men dagens vinner satser på brystkreftkur.

For nittende gang i år kunne Oslo Børs notere seg ny rekord. Hovedindeksen endte denne torsdagen 1,14 prosent til 261,09 poeng.

Oljeprisen fortsetter å stige, og lukter nå på rekordene fra i fjor høst. Det er gode nyheter for Statoil og Hydro spesielt og råvaredrevne Oslo Børs generelt.

Statoil kunne notere seg en oppgang på 1,37 prosent denne torsdagen, mens Norsk Hydro endte opp 0,96 prosent.

Øverst på dagens taperliste ligger Frontline, men nedgangen skyldes i hovedsak at selskapet noteres eksklusivt utbytte på 3,50 kroner.

Men Frontline har falt de siste dagene, etter negativ utvikling i tankmarkedet og en dom om betaling bøter og erstatningskrav på 15,61 millioner dollar etter kjøp av to VLCC-er.

Dagens absolutte vinner ikke noen oljeaksje, det er bioteknologiselskapet Diagenic. Selskapet har steget over 200 prosent de siste par dagene, og ender denne torsdagen opp 59,18 prosent. Børshoppet kommer etter det i går ble kjent at selskapets metode for diagnostisering av brystkreft er klar for kommersiell bruk.

Nå satser DiaGenics på nye samarbeidspartnere.

- Selskapet vil gjennomføre en emisjon i løpet av 2005, fortrinnsvis etter oppnåelse av milepæler innen forskning eller i forbindelse med avtale med partner for produktplattform. Emisjonen vil være nødvendig for å sikre arbeidskapital frem til selskapet oppnår positiv kontantstrøm fra driften. DiaGenics forretningsmodell innebærer at de første vesentlige inntekter forventes å genereres i form av betalinger fra kommersielle aktører når avtaler inngås, heter det i en melding fra DiaGenics.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.