Omsatte for over 70 milliarder

Foto: Reitangruppen

Reitan-gruppens omsetning økte med over åtte milliarder kroner på ett år.

17.03.13 21:32

2012 ble nok et rekordsterkt år for Reitangruppen, med høyere omsetning, driftsresultat og resultat før skatt enn noen gang tidligere.

Gjennom oppkjøp i Finland og Baltikum, fortsatt god vekst i REMA 1000 og solid drift innen energi og eiendom, omsatte selskapet for 71,7 milliarder og oppnådde en EBITDA 3,6 milliarder. Det skriver gruppen i en pressemelding fredag.

- Når våre fire forretningsområder leverer et samlet driftsresultat på 2,6 milliarder kroner på årsbasis, er det klart vi er fornøyde. I 2011 rundet vi 60 milliarder i omsetning, og nå rundet vi 70. Dette er morsomt, sier Colonialmajor Odd Reitan.

Større investeringer
For Reitangruppen har investeringene vært større enn selve verdiskapningen gjennom året som gikk, til tross for de solide resultatene i forretningsområdene. Totalt sett er det investert mer enn en milliard kroner i butikkene og lagrene, og da aller mest i Norge, samt 2,5 milliarder kroner i ny virksomhet og eiendom.

- Vi er fornøyde med 2012, som er et godt år med økt finansiell styrke for Reitangruppen. De store investeringene som er gjort, understreker Reitan-familiens svært langsiktige ambisjoner om å skape en stor, solid næringslivsaktør innen handel og eiendom, sier finansdirektør for Reitangruppen, Kristin Genton.

Sterk vekst for REMA 1000 i Norge og Danmark
REMA 1000 har hatt god vekst i 2012. Omsetningsutviklingen for den norske virksomheten er god, og satsingen på egen industri har også økt konkurransekraften til Norges største dagligvarekjede. Den største veksten har allikevel REMA Danmark stått for, som har hatt en omsetningsvekst på 19,5 prosent.

- REMA 1000 har hatt en eventyrlig utvikling de siste årene, og i 2012 gjorde vi et skikkelig løft ved å investere 600 millioner i våre 500 butikker i Norge for å få enda mer fokus på ferskvarer, fersk fisk, frukt og grønt. I 2013 fortsetter vi å fokusere på kvalitetsvarer til laveste pris, ferskvarer og breddesortiment. I Danmark er det rekordfart og -vekst. Helt fantastisk, sier Ole Robert Reitan, administrerende direktør i REMA 1000.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.