Gå til sidens hovedinnhold

Omsider en opptur på Børsen

Så langt i oktober har Oslo Børs bare hatt to dager i pluss. I dag ligger alt til rette for den tredje.

Etter knappe to times handel er Oslo Børs opp med 1,72 prosent til 298,45 poeng. Dagens børsoppgang er nesten like bred som børsnedgangen var torsdag for drøye en uke siden. Da steg bare fire aksjer på Oslo Børs. Mandag er bare 21 aksjer som faller, mens hele 107 aksjer stiger.

Oslo Børs får drahjelp fra oljemarkedet hvor prisen på råolje stiger mandag. Et fat nordsjøolje for levering i desember handles mandag for 60,91 dollar fatet. Det er opp nesten 2,4 prosent sammenlignet med oljeprisen på fredag.

Med unntak av Tandberg og Royal Caribbean stiger stort sett alle de tunge aksjene på Oslo Børs. Statoil og Norsk Hydro er opp med 2,6 prosent, mens trader-aksjen DNO stiger med 5,85 prosent. De tre oljeaksjene topper omsetningstoppen mandag.

Også på toppen av vinnerlisten troner det et oljeselskap - lille Altinex er opp med hele 9,37 prosent.

Nykommeren Media & Research Group har fått et tøft møte med Oslo Børs. Mandag troner selskapet på topp på taperlisten, med en nedgang på 7,54 prosent. Aksjen handles for 9,20 kroner. Siden selskapet ble notert på Oslo Børs i slutten av september har aksjen falt med rundt 13 prosent.

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin

Kommentarer til denne saken