Gå til sidens hovedinnhold

- Ønsker å imponere kvinner med penger

Menn bruker over dobbelt så mye penger på ferien enn kvinner.

En fersk undersøkelse fra Finn reise avslører hvor mye vi vil bruke på sommerferien 2010. Og noe overraskende er det store forskjeller på menn og kvinner.

Menn bruker mer enn dobbelt så mye
Menn bruker mer enn dobbelt så mye

Mens 31 prosent av kvinnene vil bruke mellom 5000 og 10000 kroner på sommerferien, vil 34 prosent av menenne bruke mer enn 20.000 kroner.

I snitt vil nordmenn bruke mellom 11.000 og 20.000 kroner på årets ferie, sier undersøkelsen.

- Hva er årsaken til at menn vil bruke over dobbelt så mye på sommerferien som kvinner?

- Dette har med inntekt å gjøre. Svært mange kvinner jobber deltid og har derfor langt mindre penger å rutte med enn menn i heltidsstillinger. Så selv om kvinner egentlig priser sommerferien høyere enn menn, er det allikevel menn som bruker mest penger på den, sier forbrukerøkonom i DnB NOR Sidsel Sodefjord Jørgensen til Nettavisen.

- Ønsker å imponere
Terje Berge, salgsdirektør i FINN reise, tror også det kan være andre grunner.

- Dette blir litt spekulasjoner, men i tillegg til inntektsforskjell kan det jo være at menn er mindre forsiktige med pengebruk enn kvinner. Og kanskje er det slik at mange menn ønsker å imponere kvinnene med dyrere ferier til neste år? spør Berge seg.

1 av 3 øker feriebudsjettet
34 prosentav de spurte, eller om lag en tredjedel, sier de vil ha et høyere feriebudsjett i 2010 enn i fjor.

13 prosent regner med å ha et lavere feriebudsjett, 42 prosent kommer til å bruke det samme som i år, mens 10 prosent ikke har bestemt seg enda.

Overrasket over tallene
DnB NORs forbrukerøkonom er overrasket over at så mange planlegger å øke feriebudsjettet.

- Dette er gode nyheter. Ferie er tydeligvis hellig for nordmenn. Selv under finanskrisen la de fleste ferieplaner som før. Men noen har kanskje levd litt forsiktig og har behov for å slå til med en skikkelig ferie i år. Det at så mange som 1 av 3 har tenkt å bruke mer penger på ferie kan tyde på at nordmenn har fått bedre råd. Høyst sannsynlig får vi riktignok renteøkninger fremover, så jeg ville kanskje trodd at det var flere som var litt avventende, sier Sodefjord Jørgensen.

Om undersøkelsen
Gjort av Norstat på vegne av FINN reise i november 2009. Den landsdekkende epostbaserte undersøkelse har 1000 respondenter.

Kommentarer til denne saken