*Nettavisen* Økonomi.

Ønsker Ryanair velkommen

Moderniseringsminister Morten A. Meyer ønsker Ryanair velkommen til å fly innenriks i Norge, men vil ikke gi selskapet særbehandling.

Ryanair ønsker å fly i Norge innen syv år, men setter to krav for at en etablering skal være aktuelt. Selskapet må få på plass en base i Norge og gode avtaler med de flyplassene de vil fly til.

Regjeringens grep
Moderniseringsminister Morten A. Meyer ønsker nå Ryanair velkommen, og vil midt i valgkampens hete gjerne ta litt av æren for at det irske lavprisselskapet nå lukter på det norske innenriksmarkedet.

- Jeg ønsker Ryanair velkommen, og tar dette som en bekreftelse på at de grepene vi har gjort for øke konkurransen virker, sier Meyer til TV 2 Nettavisen.

- Ryanair setter noen krav for å etablere seg i Norge. Vil dere la dem få viljen sin?

- Jeg vil tro at regjeringen allerede har gjort svært mye for at Ryanair skal få det som de vil. Det er regjeringens offensive konkurransepolitikk som gjøre at vanlige familier nå sparer 2 milliarder på flybilletter, sier Meyer.

Ingen særbehandling
- Hva har dere gjort for å gjøre Norge attraktivt for Ryanair?

- Det er å fjerne bonuspoengene på innenlands er veldig viktig. Det systemet favoriserte SAS og Braathens veldig. Det andre var å legge de statlige flyreisene ut på anbud slik at Norwegian fikk en sjanse i oppstarten. Det tredje er å skaffe flertallet for en konkurranselov der vi kan gruppe inn hvis den dominerende aktøren skulle misbruke sin stilling, fortsetter Meyer.

Han gjentar at han ønsker Ryanair velkommen, men sier at selskapet ikke kan vente seg noen særbehandling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.