Ønsket seg gutteklubb-medlemskap

tankskip

tankskip

Den tidligere skipsrederen Parley Augustsson ønsker å komme tilbake i arenaen. Selv mener han konkursen i 1985 kunne vært unngått dersom han hadde vært "medlem" av Gutteklubben Grei.

22.09.04 14:06

På begynnelsen av 80-tallet styrte Parley Augustsson rederiet Balder-gruppen, som var et av de største i landet. I 1985 gikk selskapet konkurs. Nå drømmer han om å gjøre comeback i bransjen, skriver Dagens Næringsliv.

- Du kan si at alderen ikke taler til min fordel, men Bergesen var på min alder da jeg begynte hos ham. Og da var han på høyden, sier Augustsson.

Augustsson mener konkursen i Balder-gruppen kunne vært unngått.

- Hvis du er med i Gutteklubben Grei, får du litt ekstra støtte. Rederiet Høegh var også i praksis konkurs, men de ble reddet. Han kommandittkongen var det ikke så farlig med, sier Augustsson.

Eks-rederen sier det var staten som forårsaket konkursen. Han viser til at offshore-markedet snudde to år etter konkursen i Balder. Augustsson er åpen for å forsøke på nytt. Han er svært kritisk til nedbyggingen av den norske tanknæringen og peker spesielt på salget av Bergesen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.