Oppkjøpsrykter: Norwegian-aksjen eksploderer på børsen

OPP 19 PROSENT: Norwegian-aksjen skyter i være på Oslo Børs torsdag etter nye oppkjøpsrykter.

OPP 19 PROSENT: Norwegian-aksjen skyter i være på Oslo Børs torsdag etter nye oppkjøpsrykter.

Norwegian-aksjen skyter i været på Oslo Børs etter nye oppkjøpsrykter. British Airways, Lufthansa og Iberia er kandidatene som nevnes til å ta over selskapet.

16.05.19 15:00

Kurseksplosjonen skyldes at den spanske avisen en spanske næringslivsavisen Expansion torsdag har en større sak om det børsnoterte flyselskapet. Tittelen lyder «Norwegian nærmer seg oppkjøp».

Sitatsaken ble først omtalt i DN.no. Ifølge kilder som avisen har vært i kontakt med, er det et mulig bud fra kjente flyselskap som British Airways, spanske Iberia og Lufthansa som nå kan være aktuelle kjøpere.

Norwegian-aksjen har hatt en elendig børsutvikling siden aksjeutvidelsen i månedsskiftet februar/mars, men jumper opp 18-19 prosent torsdag ved 13.45-tiden til drøyt 40 kroner.

Kursoppgangen har så avtatt noe, og kursnivået ikke høyere enn det var i april. Grafen under vider kursutviklingen til Norwegian-aksjen frem til ca. kl 14.00.

KRAFTIG HOPP: Norwegian-aksjen skjøt i været etter at oppkjøpsryktene nådde markedet.

Den forrige frieren til Norwegian var da spansk-britiske IAG solgte seg i januar, som førte til et børskollaps. IAG ga da opp forsøket på å kjøpe Norwegian, slik de hadde forsøkt siden april i fjor.

Vinteren og våren har vært kronglete for Norwegian, med krise-emisjon og problemer med 737-8 Max-flyene. Det førte til at Norwegian måtte sette hele flåten på 15 fly på bakken.

Dumpingkurs

Emisjonskursen i Norwegian i februar ble satt til lave 33 kroner per aksje, som ifølge en børsmelding var en rabatt på hele 39,4 prosent i forhold til den teoretiske aksjekursen.

Som grafen under viser, har kursutviklingen det seneste året vært elendig, med et fall fra 180 kroner i mai 2018 til i overkant av 40 kroner i dag. Torsdagens kurshopp hjelper lite i den store sammenhengen.

UTFORBAKKE: Norwegian-aksjonærene har blødd kraftig det seneste året.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.