Gå til sidens hovedinnhold

Oppkjøpsrykter: Norwegian-aksjen eksploderer på børsen

Norwegian-aksjen skyter i været på Oslo Børs etter nye oppkjøpsrykter. British Airways, Lufthansa og Iberia er kandidatene som nevnes til å ta over selskapet.

Kurseksplosjonen skyldes at den spanske avisen en spanske næringslivsavisen Expansion torsdag har en større sak om det børsnoterte flyselskapet. Tittelen lyder «Norwegian nærmer seg oppkjøp».

Sitatsaken ble først omtalt i DN.no. Ifølge kilder som avisen har vært i kontakt med, er det et mulig bud fra kjente flyselskap som British Airways, spanske Iberia og Lufthansa som nå kan være aktuelle kjøpere.

Norwegian-aksjen har hatt en elendig børsutvikling siden aksjeutvidelsen i månedsskiftet februar/mars, men jumper opp 18-19 prosent torsdag ved 13.45-tiden til drøyt 40 kroner.

Kursoppgangen har så avtatt noe, og kursnivået ikke høyere enn det var i april. Grafen under vider kursutviklingen til Norwegian-aksjen frem til ca. kl 14.00.

Den forrige frieren til Norwegian var da spansk-britiske IAG solgte seg i januar, som førte til et børskollaps. IAG ga da opp forsøket på å kjøpe Norwegian, slik de hadde forsøkt siden april i fjor.

Vinteren og våren har vært kronglete for Norwegian, med krise-emisjon og problemer med 737-8 Max-flyene. Det førte til at Norwegian måtte sette hele flåten på 15 fly på bakken.

Dumpingkurs

Emisjonskursen i Norwegian i februar ble satt til lave 33 kroner per aksje, som ifølge en børsmelding var en rabatt på hele 39,4 prosent i forhold til den teoretiske aksjekursen.

Som grafen under viser, har kursutviklingen det seneste året vært elendig, med et fall fra 180 kroner i mai 2018 til i overkant av 40 kroner i dag. Torsdagens kurshopp hjelper lite i den store sammenhengen.

Kommentarer til denne saken