*Nettavisen* Økonomi.

Opprørere seiret uten å vinne

Pensjonsopprørerne høstet en delvis seier da LO-kongressen torsdag ettermiddag stemte over pensjonsreformen.

12.05.05 15:12

Hele 121 av 315 delegater stemte for opprørernes dissensforslag. Dette forslaget ville i praksis medført at LO hadde gått inn for å skyve hele pensjonsreformen 10-20 år inn i fremtiden. LO-ledelsens forslag, som altså ble vedtatt, ligger tett opptil Arbeiderpartiets linje, som åpner for at pensjonsreformen kan bli vedtatt allerede før høstens stortingsvalg.

Opprørerne hadde på forhånd ikke regnet med å få flertall for sitt forslag om å utsette hele pensjonsreformen. Onsdag uttalte opprørslederne at de ville se 100 stemmer for sitt forslag som en delvis seier. Det fikk de, og høstet derfor en delvis seier

Stemte over avstemmingen
Avstemmingen ble først innledet med å stemme over hvorvidt avstemmingen skulle være skriftlig, slik opposisjonen krevde. De var redde for at en åpen avstemming skulle påvirke utfallet. Det kreves minst 100 stemmer for å få hemmelig avstemming, men bare 97 stemte for en skriftlig avgjørelse av personsspørsmålet.

Motstand
Mindretallet, frontet av SV-er og leder av Transportarbeiderforbundet, Per Østvold, har jobbet hardt i kulissene for å få kongressen til å utsette hele pensjonsreformen. Etter deres syn er det ikke behov for noen endringer i pensjonsystemet, og de har hevdet at store deler av reformen heller kan vurderes om 10-20 år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.