*Nettavisen* Økonomi.

Oppussingsobjekt gikk 1,8 mill. over takst

Foto: Advokat Bjørn Arild Sveen

En falleferdig leilighet på Ullevål i Oslo ble solgt langt over takst. Alt må rehabiliteres, ifølge eiendomsmegleren.

17.02.05 10:41

Andelsleiligheten i attraktive Ullevål Hageby hadde i utgangspunktet en prisantydning på 3,2 millioner kroner. Etter en hard budrunde endte prislappen langt høyere, på hele 4,95 millioner kroner.

Det vil si at den ivrige kjøperen måtte ut med 1,75 millioner mer enn ventet.

Overraskende sluttpris

- De som kjøper må rehabilitere alt. Jeg hadde ikke trodd at boligen skulle gå så høyt, sier advokat Bjørn Arild Sveen, som stod for det eventyrlige salget, til TV 2 Nettavisen.

Beboere i området mente prisen ville ende høyt. Men Sveen anslo selv i forkant av takstsettingen en salgssum på rundt 2,5 millioner kroner.

For de nesten fem millionene får kjøperen i utgangspunktet 123 kvadratmeter boareal. Men med ombyggingsmuligheter både i kjeller og på loft, kan arealet utvides en hel del. På loftet er det for eksempel plass til 25 nye kvadratmeter, mens det i kjelleren er fire ubrukte rom.

Mange hundre på visning

Det må imidlertid beregnes en hel del penger i oppussing. Leiligheten er nemlig et dødsbo, som ikke har vært bebodd på mellom seks og syv år.

Sveen forteller at interessen for leiligheten var enormt stor.

- Vi delte ut flere hundre prospekter, og 50 stykker skrev seg på liste. Tre eller fire interessenter var med i budrunden helt opp til 3,7-3,8 millioner kroner, forteller advokaten.

Han tror beliggenheten har hatt mye å si på interessen. I tillegg er både huset og området barnevennlig, med hage og skole like i nærheten.

En enda mer falleferdig rønne på Rodeløkka i Oslo har en prisantydning på 4,7 millioner kroner. Ifølge Dagbladet har det 307 kvadratmeter store huset «sopp, råteskader, angrep av borebille og blåbukk, saltutslag, sliten grunnmur, trekledning som må skiftes ut, tegn til setningsskade og så videre».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.