*Nettavisen* Økonomi.

Opsjons-boom for it-folket

Oppturen på Oslo Børs betyr at it-toppene igjen tjener seg fete på lukrative opsjonsavtaler. Alex Hawkinson i børsmyggen Apptix har tjent ni millioner på noen måneder.

Hawkinson er opsjonsvinneren i it-bransjen. Han har sikret seg retten til å kjøpe 2,5 millioner opsjoner i Apptix for 4 kroner stykket, ifølge Dagens Næringsliv.

Torsdag sluttet aksjekursen på 11,30 kroner.

Hawkinson har den gullkantende opsjonsavtalen til tross for at gjennombruddet lar vente på seg for Apptix. I andre kvartal omsatte selskapet for en håndfull millioner. Underskuddet endte på 13,1 millioner.

I Birdstep er situasjonen omtrent den samme. Til tross for et underskudd på 24,7 millioner kroner i perioden april – juni, Likevel har ledende ansatte opsjonsavtaler verdt nesten 12 millioner kroner.

Også i Tandberg, Eltek, Tandberg Television og Tandberg Data har ledelsen sikret seg papirgevinster i millionklassen. Opsjonsmillionene kommer på toppen av ordinær lønn.

Administrerende direktør Knut M. Traaseth i Aksjespareforeningen sier han er forundret over de gullkantede opsjonsavtalene. Han anbefaler investorer å tenke seg om to ganger og vurdere utvanningseffekten av opsjonene før de kjøper aksjer i disse selskapene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.