Opticom-stup på børsen

Foto: (Jens E. Heftøy/TV 2 Nettavisen)

Aksjekursen i Opticom faller bratt etter at storaksjonær Robert Keith kom med nye sterke uttalelser om framtidsutsiktene til den tidligere børsyndlingen. Selskapet trenger 500 friske milloner, mener han.

09.03.04 16:01

Robert Keith er en usedvanlig frittalende fyr. Det beviser han nok en gang i et intervju med nyhetsbyrået TDN Finans tirsdag.

Keith blir bedt om å kommentere bakgrunnen for den heftige kursoppgangen i Opticom mandag og tirsdag formiddag, og har følgende svar:

- Aksjekursen stiger; fint, supert, storartet. Men det er absolutt ikke noen grunn til det, sier storaksjonæren.

Uttalelsene første til at Opticom-kursen stupte fra rundt 110 til 97 kroner, og dermed er hele gårsdagens oppgang blåst bort.

Intel-samarbeidet henger i en tynn tråd

En presentasjon holdt av en Intel-topp i slutten av februar var en av grunnene til at Opticom-aksjen steg kraftig i går. Keith er imidlertid ikke særlig oppmuntret av uttalelsene fra Intel den siste tiden, og viser til at Opticoms datterselskap Thin Film Electronics (TFE) heller ikke ble nevnt i den omtalte presentasjonen.

- Jeg legger merke til at polymer generelt ikke gis en spesielt prominent posisjon, og videre finner jeg det skuffende at de ikke nevner alle disse andre, men ikke oss. Men som våre aksjonærer vet, er jeg generelt skuffet for tiden, fortsetter han.

Trenger 500 mill.

Opticom har lånt ut 330-340 millioner kroner til TFE, og nå vil selskapet ha pengene tilbake. I tillegg jobbes det med å skaffe ytterligere 180 millioner.

- TFE skylder 330-340 millioner kroner til Opticom og selskapet (TFE, red. anm) trenger rundt 180 millioner kroner for to års drift, så et eller annet sted må vi finne rundt minst 500 millioner kroner, sier Keith til TDN Finans.

Opticom-eieren sier den mest åpenbare måten å hente inn disse pengene på, er å spørre dagens aksjonærer om påfyll.

Opticom hadde ved utgangen av fjoråret en kontantbeholdning på 104 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag