*Nettavisen* Økonomi.

Opticom trenger penger

Foto: (Jens E. Heftøy/TV 2 Nettavisen)

Kassa er snart tom i Opticom. Allerede neste år blir selskapet trolig nødt til å tigge om mer penger fra investorene.

08.12.03 10:27

Opticom-aksjen har våknet til liv igjen ved Oslo Børs. I løpet av et par hektiske uker steg aksjekursen fra 75 til 111 kroner, blant annet på grunn av rykter om en planlagt aksjeemisjon i datterselskapet Thin Film Electronics.

Kassa snart tom

Nå viser det seg at også Opticom trenger penger. Snart blir selskapet nødt til å be investorene om mer penger.

- I teorien kan kontantbeholdningen vare hele neste år, men dersom vi får et skattekrav eller om det dukker opp andre uventede kostnader vil selskapet gå tom for penger tidligere, sier styrmedlem og storaksjonær Robert Keith til TDN Finans mandag.

Beskjeden fra Keith bidro til å sende aksjekursen i Opticom kraftig ned i åpningsminuttene.

Bokettersyn

Norske myndigheter har varslet at de vil fremme et betydelig skattekrav mot Opticom. Keith vil ikke røpe størrelsen på kravet.

- Vi vil ikke nevne summen da vi ikke mener det finnes et fast beløp ennå. Jeg antar at det skjer noe mer til neste år. Slike ting kan ta tid, sier han.

– Opticom er blitt varslet om at et betydelig skattekrav kan bli fremmet etter et bokettersyn i selskapet, opplyses det.

Skattekravet ble varslet i august i år, etter at skattemyndighetene gjennomførte bokettersyn fra 2001. Opticom og selskapets rådgivere mener skattekravet er ubegrunnet.

Vil ikke selge FAST

FAST Search & Transfer har så langt vært en vesentlig større suksess en Opticom for duoen Thomas Fussel og Robert Keith. Opticom er største eier i FAST, men salg av FAST-aksjer for å finansiere driften er ikke noen aktuell problemstilling.

-Opticom liker ikke å selge de gode tingene for å finansiere de dårlige, fastslår han.

Ifølge Keith kan det bli utført en rette emisjon i Thin Film Electronics allerede før nyttår, men dette er fortsatt uvisst. Opticom har 300 millioner kroner utestående hos datterselskapet, hvor Intel er minioritetseier med 13 prosent av aksjene.

- Den åpenbare måten er å konvertere lånet til nye TFE-aksjer. Dersom TFE gjør en slik emisjon vil Intel få rett til å opprettholde sin eierandel. Om de gjør det så tror jeg det vil være generelt gode nyheter for aksjemarkedet, dersom de ikke gjør det tror jeg det er ganske trist, sier Keith

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.