Gå til sidens hovedinnhold

Optimistiske fjellmeglere

Vinterferien har startet bra, meldes det fra hyttemeglere i fjellet.

Vinterferierende østlendinger kaster seg over prospekter og går på hyttevisninger.

LES OGSÅ:Hytteprisene stuper

En ringerunde Nettavisen har foretatt viser at den forsiktige optimismen som har preget aktørene eiendomsmarkedet etter nyttår fortsetter. Mange benytter anledningen til å gå å på visning.

- Generelt har det vært utrolig bra på hyttefronten etter nyttår. Vi har hatt åtte hytter til salgs i Trysilfjellet, og alle gikk i løpet av januar, sier hyttemegler Petter Birkrem i Privatmegleren til Nettavisen.

I vinterferien satser Birkrem på visninger etter avtale. Han hadde fem visninger den første helga i vinterferien.

I fjellsiden 7 kilometer syd for Trysil sentrum har Birkrem en «folkehytte» til salgs. Det er en ny laftehytte på 125 kvadratmeter, og prisen er 2.890.000 kroner.

Den har tre stykker vært innom og sett på, men ingen bud foreligger ennå.

- I helga var 400 innom nettet for å kikke. Det er ganske så bra til å være en hytte som ikke ligger i selve Trysilfjellet, sier Birkrem.

Birkrem har også leiligheter til salgs i Trysil. I Utsikten på Trysilfjellet er det kommet bud på en av de nye leilighetene. Budet er på 1.700.000 kroner, som er 90.000 kroner under prisantydning.

På Norefjell kan Birkrems Privatmegler-kollega, Anders Langtind, melde om en svært god start på vinterferien.

Norefjell skiller seg fa de andre alpindestinasjonene - Hafjell, Geilo, Hemsedal og Trysil - ved sin nærhet til Oslo. Avstanden fra hovedstaden til Norefjell er bare 10 mil, noe som gir en kjøretid på snaue halvannen time. Til de andre stedene er avstanden 20 mil eller mer, med en kjøretid på rundt tre timer.

Til tross for den åpenbare avstandsfordelen, har ikke prisene på Norefjell vært på nivå med Geilo eller Hafjell. Men dette kan være i ferd mmed å endre seg.

- Problemet på Norefjell har vært infrastrukturen. Heiskapasiteten, for eksempel, er den samme i dag som for ni år siden. Hotelltilbudet har også vært dårlig etter at Fjellhvil og Norefjell Hotell ble lagt ned, sir Langtind til Nettavisen.

SELGE HYTTE?Velg og vrak blant 200 meglere

MINRENTE:Få det beste boliglånet

Nå foreår det en massiv opprusting og utbygging på Norefjell. En av drivkreftene bak en mulig renessanse for den gamle OL-arenaen, er utbyggingen av Estatia Resort Norefjell. Med dette kommer også et gigantisk og sårt tiltrengt hotell med servicetilbud.

Noe av det hotteste på Norefjell nå er prosjektet «903 moh». Dette er et leilighetsprosjekt høyt oppe i alpinanlegget. Prisene varierer fra 2,9 millioner kroner til 7,5 millioner.

- Vi hadde 15-20 par på visning bare i løpet av et par timer, sier Langtind.

Prosjektet teller 60 leiligheter og ferdigstilles til sommeren. I dag er 34 av leilighetene solgt. Langtind opplyser at han har solgt én leilighet hittil i vinterferien. Denne var på 90 kvadratmter, og kostet 5 millioner kroner.

Langtind har hatt visning på to hytter. Den ene koster snaut fire millioner kroner. Tre par fra Oslo-området har kikket på denne, uten at det har resultert i bud.

Den andre - en folkehytte - var det fem par innom. Prisen på denne hytta er 1.750.000 kroner.

Et tredje populært hytteomåde på Østlandet er Beitostølen. Dette tradisjonsrike hytteområdet skiller seg fra de andre ved at det ikke er noe utpreget alpinsted. Prisene holder seg likevel bra på Beitostølen, selv om de ligger lavere enn eksklusive Geilo.

Daglig leder Berit Helle hos DnB Nor Eiendom på Beitostølen har lagt ut en del eksklusive hytter i vinterferien. Hun mener rentenedgangen har gjort at det nå ser lysere ut for hytteselgerne.

- Vi er spent på hvordan det går, sier hun, og legger til at den økende interessen etter nyttår har resultert i mange private visninger.

Helle har hatt én visning på en hytte til 4,5 millioner kroner. Denne har ligget ute en stund, og det er avtalt flerte visninger i løpet av vinterferien. Den dyreste hytta DnB Nor har ute for salg på Beito, koster friske 9,5 millioner kroner. Verditaksten er 11,5 millioner.

- Hva er det som gjør at folk vil bla opp så mange penger for en hytte på Beitostølen?

- Det er et lite og tett sentrum her. Det er mye aktiviteter man kan delta på, men man kan også trekke seg tilbake og være for seg selv, sier Helle, som også trekker frem nærheten til snaufjell og godt skiterreng, selv om alpinbakkene ikke holder samme standard som Hafjell og Geilo.

På Beitostølen er det mange leiligheter til salgs. Her går det ifølge Helle noe tregere, selv om også dette markedet ser ut til å ta seg opp. DnB Nor har hatt ett bud på en av leilghetene de har ute. Budet på 2,6 millioner kroner lå imidlertid 350.000 kroner under prisantydning, og ble avvist av selger.

Kommentarer til denne saken