I mange år har tidligere Kristiansand-ordfører Harald Furre fra Høyre og milliardæren Nicolai Tangen hatt mye med hverandre å gjøre. Først og fremst gjennom det som kanskje er Sørlandets mest omstridte prosjekt: En kunstsilo til omtrent 600 millioner kroner.

Dermed ble han også invitert til den nå beryktede turen og seminaret Nicolai Tangen arrangerte som har møtt kraftig kritikk den siste uken.

Les også: Slyngstad: – Jeg er virkelig, virkelig lei meg

Men ordføreren valgte å avslå invitasjonen, i motsetning til både oljefondsjef Yngve Slyngstad, Schibsted-sjef Kristin Skogen Lund og tidligere næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

– Jeg gjorde den vurderingen at det ville fremstå som feil i frohold til den relasjonen jeg har til Kunstsiloen, sier Harald Furre til Fædrelandsvennen. (Bak betalingsmur)

Furre jobber nå som direktør i Kilden teater- og konserthus i Kristiansand, men var på ordfører på tidspunktet han ble invitert av Tangen.

Ordføreren var opptatt av signaleffekten av å bli med på turen.

Les mer: Eks-statsråd kliner til i Tangen-saken: – Skattebetalerne får dobbelt straff

– Jeg opplever selv at jeg har integritet nok til å ikke bli påvirket. Og jeg opplever at Nicolai Tangen også har en høy integritet. Men jeg må også vurdere signaleffekten og hvordan det jeg gjør blir oppfattet, sier Furre til avisen.

Styreleder ved Sørlandets Kunstmuseum (SKMU) Stein Olav Henrichsen deltok imidlertid på arrangementet, og tidligere ordfører Arvid Grundekjøn deltok også. Han har vært en viktig nøkkelspiller for å få Tangens kunstsilo-prosjekt i gang, og har tidligere blitt påspandert en gratis yacht-tur til 440.000 kroner av Tangen.

Kommentar: Tangen på vrangen