Gå til sidens hovedinnhold

Ordrenedgang i første kvartal

Aker Kværners rapporterte ordre viser en ordrenedgang på 3,4 milliarder kroner i første kvartal. Det er en nedgang på 58 prosent fra fjerde kvartal ifjor.

Det skriver TDN Finans i dag.

Aker Kværner rapporterte ordre for vel 2,5 milliarder kroner i første kvartal 2004 for sin Olje og gass og Engineering & Construction-virksomhet. Det er ned fra om lag 5,9 milliarder kroner i f jerde kvartal 2003, ifølge en gjennomgang TDN Finans har foretatt.

- Det er erfaringsvis vanskelig å følge ordreinngangen til Aker Kværner basert på pressemeldingene fra selskapet. Vi vil vente med å kommentere ordreinngangen til vi presenterer tallene for første kvartal 18. mai, sier informasjonsdirektør Geir Arne Drangeid i Aker Kværner til TDN Finans mandag.

I løpet av første kvartal ble kontrakten med GACIC i Saudi-Arabia endelig. Kontrakten, som første gang ble meldt april 2003, er på mellom 970 og 1.040 millioner kroner.

I mars ble det også meldt at Aker Kværner var foretrukken leverandør for en support-kontrakt til den australske marine. Denne kontrakten er ikke inkludert i rapporterte ordre for første kvartal, da man venter endelig kontrakt i juni. Aker Kværner oppga ikke ordreverdien, men Bloomberg News oppga verdien til vel 740 millioner kroner over en syvårsperiode.

Denne kontrakten er ikke inkludert i rapporterte ordre for første kvartal, da man venter endelig kontrakt i juni. Aker Kværner oppga ikke ordreverdien, men Bloomberg News oppga verdien til vel 740 millioner kroner over en syvårsperiode.

Rapporterte ordre er ikke det samme som ordreinngangen til Aker Kværner. Aker Kværner rapporterte ordre på rundt 2,4 milliarder kroner for Olje og gass-virksomheten i fjerde kvartal, viser TDN Finans til, mens ordreinngangen til området var på seks milliarder kroner.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger