Saken oppdateres gjennom børsdagen.

Før børsåpning har blant annet Orkla og XXL lagt fram sine tall for tredje kvartal. Samtidig handles ett fat nordsjøolje til 94,34 dollar fatet. Det er en oppgang på 20 cent siden midnatt, støttet av svakere dollar og rekordhøy amerikansk oljeeksport.

Slik ser det ut for enkeltselskapene i 10:30-tiden:

  • Orkla-aksjen faller 8,02 prosent.
  • XXL raste åtte prosent, men har snudd til en oppgang på 1,24 prosent.

Sportsutstyrskjeden XXL fikk et resultat på 42 millioner kroner, ned fra 70 millioner samme periode i fjor.

Samtidig faller omsetningen, og kommer inn lavere enn analytikerne hadde ventet. Ifølge TDN Direkt ventet de at XXL ville levere en omsetning på 2,46 milliarder kroner.

Fasiten viser en omsetning på 2,3 milliarder kroner, et fall fra 2,7 milliarder kroner i samme periode året før.

Finansdirektør, og midlertidig administrerende direktør Stein Eriksen, sier i rapporten at de må tilpasse virksomheten til salgstrender og kundetrafikk.

– Markedet er utfordrende og vil være utfordrende en stund. Høyere energi- og matpriser samt økende renter gjør at kundene har mindre penger igjen til alt annet. Dette berører hele detaljhandelen, og sport er intet unntak.

Les mer om XXL-resultatet her: XXL skuffer i tredje kvartal: – Markedet er utfordrende og vil være det en stund

Orkla jekker opp prisene

Orkla varslet prisøkninger for å kompensere for økte kostnader. Merkevaregiganten meldte også om at kostnadsøkningene ville fortsette inn i 2023.

Meglerhuset Pareto Securities tror endringene vil hjelpe Orkla med å krystallisere verdier fremover.

– Dessverre må vi foreta ytterligere prisøkninger, samtidig som vi vil iverksette nye tiltak for å redusere vår kostnadsbase. Vi vil fortsatt investere i merkevarebygging og innovasjoner, slik at vi til enhver tid har et relevant og attraktivt tilbud overfor våre kunder og forbrukere,sier konsernsjef Nils K. Selte i Orkla i en børsmelding.

Les mer om Orkla-resultatet her: Orkla varsler ytterligere prisøkninger