Gå til sidens hovedinnhold

Orkla kjøper øl igjen?

Orkla kan komme til å kjøpe den østeuropeiske drikkevaregiganten BBH. Etter salget av Carlsberg-aksjene er Orkla fri til å kjøpe mindre bryggerier.

Etter at Orkla solgte Carlsberg-aksjene sine tilbake til danskene, spekuleres det i at de nå vil bruke en del av milliardene til å kjøpe seg inn igjen i ølmarkedet.

Finansbladet Kapital har satt det østeuropeiske bryggeriet BBH (Baltic Beverage Holding) på listen over aktuelle kandidater. I følge Aftenposten er det ingen hindringer for dette i avtalen mellom Carlsberg og Orkla. Den eneste konkurransebegrensende klausulen i avtalen, er at Orkla ikke skal gå inn på eiersiden i verdens seks største bryggerier.

Orkla og Carlsberg eier 50 prosent av aksjene i BBH. Men ettersom Carlsberg har måttet låne mye for å kjøpe Orkla ut, så spekuleres det på at de må selge aksjeposten i BBH. Spørsmålet er om Orkla da benytter sjansen til å kjøpe.

Den heteste kandidaten skal likevel være Scottish & Newcastle. Dette britiske bryggeriet eier den andre halvparten av aksjene.

Reklame

Kun i dag: 30 % på alle varer hos Christiania Glasmagasin