Mandag morgen ble det kjent at Semlitsch må gå av som konsernsjef i Orkla. Han slutter samme dag som den nye konsernsjefen Nils K. Selte begynner i jobben - mandag 11. april.
Orkla står bak kjente merkevarer som Grandiosa, Toro, Jordan, Nidar, Stabburet, Lano og en lang rekke andre norske merkevarer.
Millioner i etterlønn
– Han har seks måneders oppsigelsestid, og så har han 12 måneder med etterlønn, sier Håkon Mageli, konserndirektør for kommunikasjon og bedriftsforhold i Orkla, til Nettavisen.
Mageli bekrefter at det betyr at Semlitsch først får seks måneder med vanlig lønn, før han får etterlønn i ett år - det samme som han i dag har i årslønn.
Per 31. desember 2021 hadde den avtroppende konsernsjefen en årslønn på 8,17 millioner kroner, ifølge årsrapporten til Orkla. Samtidig fikk han i fjor utbetalt både feriepenger og bonus opptjent i 2020. Totalt fikk Semlitsch utbetalt 12,37 millioner kroner i lønn og godtgjørelser i 2021.
Forutsatt at den faste årslønna som han hadde ved utgangen av 2021 er uendret, betyr det at Semlitsch får utbetalt over 12 millioner kroner når han går av som konsernsjef i Orkla.
Les også: Ny rekord: Diesel-prisene går rett til værs
– Skulle gjerne fortsatt
Mandag formiddag sa Semlitsch til Nettavisen at han gjerne skulle fortsatt i jobben.
– Orkla er godt rustet for fremtiden for ytterligere organisk vekst. Jeg skulle derfor gjerne fortsatt videre som konsernsjef, men styret er alltid i sin fulle rett til å velge konsernsjef, sa han.
Les også: Belgisk Kinder-fabrikk stenges – eieren beklager salmonellautbrudd
På spørsmål om han følte han hadde fått sparken, selv om Orkla gikk ut og sa at Orklas styre sammen med Semlitsch hadde blitt enige om at det beste for Orkla var et lederskifte, svarte han følgende:
– Som sagt, jeg skulle gjerne fortsatt videre som konsernsjef, men styret er alltid i sin fulle rett til å velge konsernsjef. Jeg ønsker Orkla alt det beste for fremtiden. Jeg vil også takke for samarbeidet med styret og styrets leder, sier Semlitsch.