Gå til sidens hovedinnhold

Orkla-sjef tar selvkritikk

I dag skal Orkla gjennomgå tilbudsplikten på svenske Sapa, utløst av storkjøpet av Elkem. Dét kan koste konsernet 1,8 milliarder.

Orkla-sjef Finn Jebsen og resten av administrasjonen legger seg flate for den dårlige håndteringen av tilbudsplikten i svenske Sapa, skriver Aftenposten.

Etter oppkjøpet av Elkem i forrige uke ble det klart at Orkla kan ha utløst tilbudsplikt i det svenske selskapet Sapa, hvor Elkem eier 73,1 prosent. Det kan gi Orkla en ekstraregning på 1,8 milliarder.

Toppledelsen i Orkla skal ifølge Dagens Næringsliv ha kjent til at Elkem-kjøpet kunne utløse tilbudsplikt i Sapa, men orienterte likevel ikke bedriftsforsamlingen om den mulige ekstraregningen på 1,8 milliarder.

- Dette skulle ikke ha skjedd. Vi liker best at saker kommer opp på en ryddig og ordentlig måte. Det har ikke vært tilfellet i denne saken. Den har kommet opp på en rotete måte, sier informasjonsdirektør Ole Kristian Lunde i Orkla til Aftenposten.

Lunde lover full gjennomgang av saken.

- Vi vil umiddelbart starte arbeidet med å gå igjennom saken. Alle sider skal bli belyst. Når det er gjort, vil vi redegjøre for alle styrende organer i Orkla, ned til minste detalj, om hva som skjedde. Vi vil først rapportere videre til dem. Deretter vil vi gå ut eksternt med informasjon, sier han.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken