*Nettavisen* Økonomi.

Oslo Børs falt mest

Oslo Børs falt mest blant de europeiske børsene i kjølvannet av terrorangrepene i London torsdag.

Oslo Børs' hovedindeks falt med 2,33 prosent, til 287,87 poeng. På det meste var børsen helt nede i 280 poeng, men løftet seg i likhet med de internasjonale børsene utover ettermiddagen. Det var til tider livlig aktivitet på børsen, og det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for hele 7,68 milliarder kroner. Gjennomsnittet så langt i år er på 5,3 milliarder kroner.

Nedgangen var - gitt dagens begivenheter - selvsagt bred. Hele 139 aksjer falt i verdi, mens bare 14 aksjer steg. 62 aksjer var enten ikke omsatt, eller forble uendret i pris.

Spesielt hardt gikk det utover reiselivsaksjer, som cruiserederiet RCL og flyselskapet Norwegian. Førstnevnte falt med 4,17 prosent, mens sistnevnte falt 3,70 prosent. SAS var kraftig ned, men hentet seg noe inn i løpet av dagen, og endte med en nedgang på 1,82 prosent.

Også oljeaksjene falt. Oljeprisen stupte torsdag, etter å ha notert seg for nye toppnivåer det siste døgnet. På det meste var oljeprisen ned over fire dollar, men også den hentet seg noe inn igjen i løpet av dagen. Nordsjø-olje for levering i august er torsdag ettermiddag ned 1,45 prosent og omsettes for 58,98 dollar fatet.

Frontline ble hardest rammet av de store norske oljerelaterte aksjene. Frontline-aksjen falt med over fire prosent, til 286,50 kroner, mens Norsk Hydro er ned med 2,90 prosent til 619,50 kroner. Statoil er ned drøye to prosent til 140,50 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag