Gå til sidens hovedinnhold

Oslo Børs opp 11 prosent

Bonanzastemning i USA og oppgang i hele Asia var nyhetene meglerne på Oslo Børs trengte.

Dow Jones-indeksen stengte i natt opp mer enn 11 prosent, det samme med NASDAQ-indeksen. Nikkei-indeksen i Japan opp 14,25 prosent klokken 08.38.

Det var nyhetene norske meglere skulle fordøye når børsen åpnet for handel klokken 09.00.

Og for første gang på lenge gleder meglerne seg til børsåpning.

LES OGSÅ KOMMENTAR: Nå stuper rentene

- Jeg tror det kommer til å åpne voldsomt opp idag slik vi også har sett utviklingen i USA og i Asia, sier sjefsanalytiker Erik Bruce i Nordea til Nettavisen.

Bruce tok ikke feil. Ett minutt etter at handelen var i gang hadde børsen steget 5,02 prosent. Minuttet etter var oppgangen på 6,10 prosent.

Til himmels
Og oppgangen bare fortsatte. Fem minutter ut i handelsdagen var Oslo børs opp med 6,42 prosent. Ti minutter etter åpning stod pilen opp 6,60 prosent.

Klokken 09.13 bikket oppgangen over 7 prosent for første gang tirsdag. En halv time etter at det ble åpnet for handel var verdien på Oslo Børs opp 7,42 prosent.

Etter én times handel var børsen opp 9,24 prosent. Et kvarter senere var hovedindeksen opp med 10,24 prosent. Etter dette stabiliserte verdien på Oslo Børs seg på mellom 9 og 10 prosent før den skjøt fart igjen. Klokken 12.37 var børsen opp 11,04 prosent.

Nasjonalisering av banker
Én av nyhetene som sender blant annet Wall Street opp, er USAs beslutning om å pumpe penger inn i kriserammede amerikanske banker.

- Det er gode nyheter, og jeg tror det kommer til å ha positiv virkning, sier Bruce.

(Saken fortsetter under bildet)

Men det er ikke bare krisepakken i USA som trekker opp. Både i helgen og i løpet av mandagen lanserte en rekke land i Europa og Asia tiltakspakker for å bremse eller snu finanskrisen.

Nå ser verdens finansmarkeder resultatet.

Tillit
Det har nemlig bremset presset på pengemarkedet.

- Presset er betydelig mindre og det virker som om det er tillit til at de pakkene vi har sett både i USA og i Europeiske, sier Bruce.

Ny tjeneste:
Nettavisen kutter boliglånet ditt (gratis)

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken