Gå til sidens hovedinnhold

Oslo Børs reagerer kraftig på vaksine-studie: Enormt utslag for superinvestorer

Bjørn Rune Gjelsten og Stein Erik Hagen har hatt en eventyrlig suksess med kreftvaksineselskapet Ultimovacs.

Onsdag er aksjen opp nesten 15 prosent (se grafen under). Den kraftige kursoppgangen kommer etter at kreftvaksineselskapet meldte om positive oppfølgingsdata fra en studie.

Ultimovacs skriver i en børsmelding at studien kombinerer selskapets universelle kreftvaksine UV1 og antistoffet pembrolizumab. Og resultatene viser 80 prosent overlevelse 24 måneder etter behandlingen ble startet.

Denne overlevelsesraten er høyere enn i en tidligere studie der bare pembrolizumab ble benyttet. Aksjemarkedet verdsetter resultatene og sender aksjen i været. Kursoppgangen har som grafen viser, vært spesielt eventyrlig de seneste to månedene.

Les også: Norges 400 rikeste er alle milliardærer

Over milliarden

Bjørn Rune Gjelsten eier gjennom sitt holdingselskap Gjelsten Holding AS 19,3 prosent av aksjene i Ultimovacs, drøyt 6,17 millioner aksjer. Det betyr at etter den kraftige kursoppgangen har Gjelsten Ultimovacs-verdier for litt over 1 milliard kroner.

Stein Erik Hagen eier gjennom investeringsselskapet Canica AS 7,92 prosent av aksjene i Ultimovacs, drøyt 2,53 millioner aksjer. Hagen sitter dermed på Ultimovacs-verdier for 413 millioner kroner. Markedsverdien av selskapet er nå 5,2 milliarder kroner.

Nettavisen skrev i januar 2020 at håp om en kreftvaksine allerede da sendte aksjen til himmels. I ettertid er altså aksjen opp drøyt 300 prosent.

Les også: Kreft-forskning stuper på grunn av pandemien: - For noen pasienter kan studier være eneste behandlingstilbud

Faren døde

Gjelsten har solgt seg ned i Ultimovacs og eide en stund 30 prosent av aksjene. Han fikk allerede i 2015 med seg Stein Erik Hagen som investor i selskapet. Hagen ble i 2011 rammet av prostatakreft, det samme ble Gjelstens far.

Gjelsten gikk inn i selskapet med 30 millioner kroner da hans far ble syk. Faren døde av prostatakreft i 2015. På papiret har dermed Gjelsten over 30-doblet investeringen.

Ultimovacs utvikler nye immunterapier mot kreft og satser på verdensomspennende, banebrytende kreftvaksiner. Selskapet håper å ha verdens første universelle kreftvaksine klar om noen år.

Avgjørende studie

Ultimovacs satte i begynnelsen av 2020 i gang en avgjørende studie for å finne ut om vaksinen virker. I desember 2019 meldte de at de hadde testet ut sin universelle UV1-vaksine på lungekreft, prostatakreft og føflekkreft. Dette er noen av de vanligste kreftformene i Norge og i mange andre land.

Ultimovacs presenterte ifølge HealtThalk i august positive data fra fase 1-studien om UV1. Nettstedet skriver at denne vaksinen kombineres med sjekkpuntkhemmeren Keytruda (pembrolizumab) i alvorlig syke kreftpasienter pasienter som er rammet av melanom. Melanom er en type føflekkreft, med spredning.

Ifølge studien opplevde 60 prosent av pasientene en bedring. Hos 30 prosent av deltakerne i studien kunne ikke kreftceller oppdages ved undersøkelse.