*Nettavisen* Økonomi.

Oslo Børs skyter til værs

Foto: Joerg Sarbach (AP/Scanpix)

Oljeprisen passerer igjen 70 dollar fatet og Oslo Børs skyter til værs onsdag. Etter få minutter er børsen opp med nærmere en prosent.

Etterhvert som skadeomfanget etter orkanen Katrina viser seg å være større enn fryktet for et par dager siden, stiger oljeprisen på nytt. Natt til onsdag passerte amerikanske råolje 70 dollar fatet igjen, mens nordsjøolje for levering i oktober tirsdag steg til 67,52 dollar.

Kontrakter som er omsatt på morgenkvisten onsdag tyder på en fortsatt oppgang, og en pris litt over 68 dollar.

Mens Statoil og Norsk Hydro i går tynget børsen - men den klatret likevel til ny rekord - er de to oljegigantene i dag tilbake i rollen som børslokomotiver. Begge aksjene stiger i åpningsminuttene med over 1,5 prosent.

Også andre oljerelaterte aksjer er i vinden på børsen.

Blant disse er også Awilco og Sinvest, som etter børsens stengetid i går rapporterte at de vil slå seg sammen i kampen om å overta Petrojack. Selskapene har lagt inn hvert sitt bud på riggselskapet, men vil nå slå sine pjalter sammen. Begge aksjene stiger betydelig i åpningsminuttene.

Blant de få større selskapene som taper terreng i dag, er Telenor, Tandberg Television og RCL.

Telenor sliter med samarbeidet med Alfa Group, som stadig blir verre. Tandberg Television gjennomførte etter børsslutt i går en rettet emisjon som ble plottet inn tre kroner under børskurs. Dermed faller aksjen onsdag. RCL på sin side er rammet av Katrina,. og faller med 1,23 prosent.

Ettersom børsen i går noterte seg for sin 50. børsrekord i år, ligger alt til rette for at man også i dag vil nå en ny rekord.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.