Gå til sidens hovedinnhold

Oslo Børs steg og steg og steg

Oslo Børs åpnet i pluss allerede fra morgenen av fredag, og deretter steg den. Hovedindeksen stoppet ikke før den hadde passert 1,1 prosent.

Mens de europeiske børsene hadde en treg start på dagen, åpnet Oslo Børs friskt allerede fra morgenen av. I løpet av den første timen var børsen opp med over 0,4 prosent.

Børsen ble ledet an av olje- og offshoresektoren. I toppen av vinnerlisten på fredag finner vi selskaper som Smedvig, Deep Sea Supply, Fred. Olsen Energy og Petrolia Drilling som alle steg med mer enn fire prosent.

De små og mellomstore offshoreaksjene fikk følge av tungvekterne. Norsk Hydro steg med 2,16 prosent og Statoil med 0,99 prosent. Traderynglingen DNO, som vel ikke er noen tungvekter, men som ofte figurerer på omsetningstoppen, steg med 0,32 prosent.

Det var kanskje litt skuffende, ettersom et funn i Barentshavet ved siden av Goliat-feltet vil kunne øke selskapets reserver med opptil 10 prosent. Til TDN Finans uttalte en analytiker i formiddag at han ventet en kursoppgang i DNO på mellom 3 og 4 prosent.

Frontline ble i dag notert uten utbytte, og står dermed oppført med et fall på 2,08 prosent. Justert for de 1,50 dollar eierne får per aksje, steg aksjen med rundt 3,5 prosent.

Oppgangen i olje- og offshoreaksjene kom på tross av at oljeprisen fortsatte fallet fra torsdag. Etter å ha steget litt i morgentimene, falt prisen på nordsjøolje utover ettermiddagen. Ved børsens stengetid omsettes et fat olje for 55,23 dollar.

USA-børsene åpnet for handel igjen fredag, etter å ha vært stengt for Thanksgiving torsdag. Alle de tre tunge indeksene - Dow Jones, S&P500 og Nasdaq - stiger fredag ettermiddag. Handelen er dog begrenset, og børsene vil stenge allerede klokken 13.00 lokal tid.

De positive signalene fra USA gav futt også til de europeiske markedene. I England er FTSE-indeksen opp med 0,26 prosent fredag ettermiddag, mens børsene i Paris og Frankfurt stiger med henholdsvis 0,24 prosent og 0,08 prosent.

Oslo Børs' hovedindeks endte uken på 314,66 poeng, en oppgang på 1,15 prosent fra torsdag. Det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 4,7 milliarder kroner.

Uken sett under ett steg hovedindeksen 2,16 prosent.

Reklame

Nå: Enormt salg på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken