Oslo Børs stiger igjen

En oppgang for flere av børsgigantene gjør at indeksen er i pluss ved lunsjtider i mandag. Oljeprisene stiger også etter helgens angrep på to terminaler i det sørlige Irak.

26.04.04 13:43

Selskaper som Hydro, Orkla og Yara er med på å trekke børsen oppover i det som ser ut til å bli en blå mandag på børsen.

Også Tomra, som før helgen fikk ordenlig juling, har nå et lite hopp opp igjen på nesten tre prosent i ellevetiden. Fredag tapte Tomra-aksjen seg nesten 11 prosent, og med unntak av en kort periode for et par år siden har ikke Tomra-kursen vært lavere på syv år.

Av IT-aksjene går det bra for både Ementor, Tandberg og Tandberg Television, som alle ved lunsj har steget mellom en og to prosent så langt i dag.

Ementor melder om at de har inngått en kontrakt med Jotun, og Tandberg stiger etter at analytikerne mener at konkurrenten Polycoms voldsomme kursfall i USA skyldes bedre utvikling for Tandberg.

De ulike shipping-aksjene ser ikke ut til å ha dagen mandag, og innehar de fire øverste plassene på taperlista ved lunsjtider.

Rederiet Green Reefers topper taperlisten mandag med et fall på nærmere 20 prosent. Bulkrederiet Jinhui synker videre, og det samme gjør Stolt-Nielsen og Ocean Rigg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag