Gå til sidens hovedinnhold

Oslo Børs stuper

Hovedindeksen på Oslo Børs har i løpet av formiddagen rast med fire prosent. Foreløpig er det kun fem selskaper som stiger.

En oljepris på retur er en av årsakene til oljefallet. Oljeprisen faller etter skuffende lagertall fra USA onsdag ettermiddag. Torsdag formiddag er nordsjøoljen ned 1,18 prosent, og handles nå for 59,41 dollar per fat.

I tillegg til fallet i oljeprisen, trekkes Oslo Børs også ned av en relativt kraftig kurskorreksjon i de internasjonale aksjemarkedene.

- Det ser ut til å bli en tung dag. Det er både et generelt aksjefall og olje trykker Oslo ytterligere ned. Det er litt blandet stemning blant investorene. Folk har tjent så gode penger i dette markedet at de tør å vente og se verdiene falle litt. Spørsmålet er om dette bare er en dipp, eller om vi går mot en større korreksjon, sier en megler til TDN Finans.

Her ser du fallet på børsen.

Tøft i olje
Hydro og Statoil, som er blandt børsens mest omsatte selskaper, tynger med fall på henholdsvis 5,22 prosent og 4,96 prosent. DNO er ned 9,33 prosent, og melder om nye kjøp i selskapet.

Formiddagens desiderte taper er CanArgo, som er ned hele 35,22 prosent. Problemer med en brønn i Georgia gjør at investorene flykter fra selskapet. Subsea 7 slanker seg videre fra gårsdagens nedtur, med 4,60 prosent. Stolt Offshore, TGS Nopec, Frontline og Tomra merker nedgangsbølgen.

Foreløpig er det bare fem selskaper som stiger på Oslo Børs. Det er Gresvig, Guinor, Domstein, SAS og Arendals Fosseckompani. Gresvig stiger mest, med 2,17 prosent.

Internasjonalt fall
Hovedindeksen er ved 13.15-tiden ned 4,05 prosent, til 309,97 poeng.

På de europeiske børsene er det også rødt så langt øyet rekker. Tyske DAX leder an i fallet, med en nedgang på 1,37 prosent. Franske CAC 40 ligger hakk i hæl. London-børsen klarer seg noe bedre, og er foreløpig ned mindre enn en prosent.

Det internasjonale børsfallet startet i USA i går hvor Dow Jones-indeksen falt med 1,19 prosent. Det var det største fallet i det amerikanske aksjemarkedet på 15 måneder.

Det er frykten for den amerikanske økonomiske helsetilstanden som trekker børsene ned. USA er for øyeblikket motoren i internasjonal økonomi, og dersom veksten stopper i USA vil det dra hele verden med seg i fallet.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg