*Nettavisen* Økonomi.

Oslo kommune flyttet internasjonal bilfri dag til valgkampen

Leder av Samferdsels- og miljøkomiteen i byrådet i Oslo Eirik Lae Solberg (H) reagerer på at mobilitetsuka og bilfri dag i Oslo er flyttet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Ellers i Europa holdes arrangementet 16. til 22. september, men i Oslo legges det til valgkampen.

24.07.19 10:49

Det skriver VG onsdag. Leder i samferdsels- og miljøkomiteen i Oslo kommune, Eirik Lae Solberg (H) reagerer kraftig på at mobilitetsuken og bilfri dag er flyttet i Oslo. Han mener det ser ut som at byrådspartiene bruker arrangementet i valgkampen.

– Her burde Oslo-byrådet tidlig ha koordinert seg med EU-kommisjonen og de øvrige kommunene og byene som arrangerer bilfri dag og mobilitetsuken 16. til 22. september. I stedet har Oslo kommune valgt å skyve sitt arrangement som altså er en internasjonal samtidig uke – frem til ti dager før kommunevalget.

Arrangementet, som omkring 700 byer og kommuner tradisjonen tro legger til slutten av september, er verdens ledende kampanje for miljøvennlig transport.

Marianne Alfsen i miljøhovedstad-sekretariatet i Oslo kommune opplyser til VG at mobilitetsuken er flyttet fordi den krasjer med Oslo Maraton og særlig fordi Rådhusplassen var opptatt.

– Uke 35 i august ble valgt hovedsakelig fordi Rådhusplassen da var ledig til et fellesarrangement, samt at vi kunne skape synergier med Bilfritt byliv-prosjektets bylivsfestival i tilstøtende område 29. til 30. august, skriver hun blant annet i en e-post til VG.

Lae Solberg poengterer imidlertid at Oslo Maraton kun arrangeres én dag og at det tidligere har vært arrangert under den internasjonale mobilitetsuken.

Alfsen påpeker at avgjørelsen er gjort i Miljøhovedstads-sekretariatet, basert på praktiske vurderinger og at politisk ledelse i Oslo kommune ikke har deltatt. Avgjørelsen har ikke vært politisk behandlet, opplyser hun til VG.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag