Gå til sidens hovedinnhold

- Østlendinger verre enn utlendinger

Kunder på Østlandet er ti ganger verre enn utlendinger, mener IT-gründer Jakob Hatteland fra Åmsosen utenfor Haugesund.

Jakob Hatteland har bygd opp Hatteland Gruppen i hjembygden Åmsosen i Vindafjord kommune til en av Norges største IT-bedrifter.

Men Hatteland er mektig lei av at bedriften blir fremstilt som «raringer» og «Petter Smarter» av folk på Østlandet.

– Når du selger til folk i New York blir du vurdert ut fra kompetansen du har. På Østlandet rår fordommer. Når du kommer til New York spør de hvordan du skal få dette til. Du blir tatt alvorlig. Det blir du ikke på Østlandet og det er et problem. Det er ti ganger verre å selge til kunder på Østlandet enn til kunder i utlandet, sier han til Dagens Næringsliv.

Han misliker også måten bedriften blir fremstilt på i media. - Vi blir sett på som tullinger. De som har lagt opp til det er jo i stor grad dere. Pressen fremstiller oss som noen raringer. Noen Petter Smarter. Det er liksom et eventyr det vi holder på med. Det er det så langt ifra. Dere prøver å lage et paradoks av dette. Dette er en vanlig bedrift. Jeg prøver bare å gjøre en jobb, sier Hatteland til Dagens Næringsliv.

Hatteland savner ikke å holde til i Oslo. Det er jo bare å ta et fly. Og savner man noen av hovedstadens tilbud, kan man jo like godt dra til London, mener IT-gründeren.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken