*Nettavisen* Økonomi.

Østre Holmen gård omtales som landets flotteste eiendom - nå skal det selges

KREMEIENDOM: Holmenkollveien 19 er på hele 11 mål med et hovedhus på nærmere 800 kvadratmeter.  Foto: (Google Maps)

Kan gi gevinst på over 100 millioner.

16.05.19 10:22

Østre Holmen gård, også omtalt som «landets flotteste» eiendom, skal selges ifølge Finansavisen.

Prisen skal ligge på mellom 170 - 175 millioner kroner. Går eiendommen for denne summen, kan det være snakk om en en gevinst på svimlende 110 til 115 millioner kroner.

Vil ikke bekrefte salg

Klikk på bildet for å forstørre.

TOMT PÅ 11 MÅL: Gården har et hovedhus på nærmere 800 kvadratmeter, stabbur, drengestue med tre leiligheter, to låver, en stor redskapsbod og en garasje med plass til fire biler. Foto: Foto: Google Maps

For eiendomsinvestor Trygve Bjerke kjøpte småbruket for 60 millioner kroner i 2007.

Gården ligger mellom Vinderen og Holmendammen i Oslo, og var opprinnelig en gammel boplass fra rundt 1300-tallet. Rundt 1775 ble hovedhuset oppført.

- Beklager, jeg snakker aldri med journalister og synes det er best slik. (...) Og det du henviser til er fortsatt et rykte inntil det motsatte er bekreftet, skriver Bjerke i en SMS til avisen.

Dersom Bjerke får prisen han angivelig forlanger, er det likevel ikke nok til å kalle det Norges dyreste. I 2013 bladde Color Line-eier Olav Nils Sunde totalt opp 236,5 millioner kroner for sin nye leilighet ytterst på Tjuvholmen, ifølge DN.

Denne boligen har dukket opp på Finn - nå klikker tusenvis på annonsen:

Oppgradert for millioner

Eiendomsinvestoren Bjerke kjøpte eiendommen av den tidligere Kværner-sjefen Erik Tønseth. Tønseth hadde da forsøkt å selge boligen siden 2004.

Nettavisen kunne den gang fortelle at eiendommen er på hele 11 mål, med et hovedhus på nærmere 800 kvadratmeter, i tillegg til stabbur, drengestue med tre leiligheter, to låver, en stor redskapsbod og en garasje med plass til fire biler. Fra huset skal det være panoramautsikt over byen og fjorden.

- Eiendommen er en sjelden perle midt i Oslo. Det er få eiendommer her i landet, så utviklet og så godt vedlikeholdt, sa advokat Tom Johnsen i Sem & Johnsen Eiendomsmegling til Nettavisen den gang,

Prisantydningen den gang skal ha vært 60 millioner kroner, og Tønseth skal ha rehabilitert eiendommen betydelig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.