Gå til sidens hovedinnhold

Østre Holmen gård omtales som landets flotteste eiendom - nå skal det selges

Kan gi gevinst på over 100 millioner.

Østre Holmen gård, også omtalt som «landets flotteste» eiendom, skal selges ifølge Finansavisen.

Prisen skal ligge på mellom 170 - 175 millioner kroner. Går eiendommen for denne summen, kan det være snakk om en en gevinst på svimlende 110 til 115 millioner kroner.

Les også

Skandaleprosjektet krever dobbel driftsstøtte: – Ran av skattebetalerne

Vil ikke bekrefte salg

For eiendomsinvestor Trygve Bjerke kjøpte småbruket for 60 millioner kroner i 2007.

Gården ligger mellom Vinderen og Holmendammen i Oslo, og var opprinnelig en gammel boplass fra rundt 1300-tallet. Rundt 1775 ble hovedhuset oppført.

- Beklager, jeg snakker aldri med journalister og synes det er best slik. (...) Og det du henviser til er fortsatt et rykte inntil det motsatte er bekreftet, skriver Bjerke i en SMS til avisen.

Dersom Bjerke får prisen han angivelig forlanger, er det likevel ikke nok til å kalle det Norges dyreste. I 2013 bladde Color Line-eier Olav Nils Sunde totalt opp 236,5 millioner kroner for sin nye leilighet ytterst på Tjuvholmen, ifølge DN.

Denne boligen har dukket opp på Finn - nå klikker tusenvis på annonsen:

Les også

Økt resultat for Sbanken

Oppgradert for millioner

Eiendomsinvestoren Bjerke kjøpte eiendommen av den tidligere Kværner-sjefen Erik Tønseth. Tønseth hadde da forsøkt å selge boligen siden 2004.

Nettavisen kunne den gang fortelle at eiendommen er på hele 11 mål, med et hovedhus på nærmere 800 kvadratmeter, i tillegg til stabbur, drengestue med tre leiligheter, to låver, en stor redskapsbod og en garasje med plass til fire biler. Fra huset skal det være panoramautsikt over byen og fjorden.

- Eiendommen er en sjelden perle midt i Oslo. Det er få eiendommer her i landet, så utviklet og så godt vedlikeholdt, sa advokat Tom Johnsen i Sem & Johnsen Eiendomsmegling til Nettavisen den gang,

Prisantydningen den gang skal ha vært 60 millioner kroner, og Tønseth skal ha rehabilitert eiendommen betydelig.

Kommentarer til denne saken